Winterstoofpot

STOOFPOT_BOULLION STOOFPOT_BOULLION2 STOOFPOT_BOULLION3Aneto stoofpotbouillon , Pablo Cecina choricitos, Ja’é linzen en El Avíon pimentón; een volledig basispakket  ingrediënten uit het assortiment van Import Life Is A Pintxo om een perfecte winterstoofpot van te bereiden. Wat je hier verder voor nodig hebt zijn uien, knoflook, aardappelen, prei , rode wijn en wat bladpeterselie.

Recept voor 4 personen:

2 choricitos in plakken snijden en lang in een 1/4 liter rode wijn stoven, zo wordt de smaak van de worst nog intenser. 2 Uien, 2 preien en 3 teentjes knoflook aanzetten en 1 pak bouillon toevoegen, aan de kook brengen en 500gr aardappelblokjes, 1 tl pimentón, de choricitos en wat vocht van de in wijn gestoofde worstjes  er doorheen roeren. Het vuur zacht zetten en het geheel lang laten pruttelen, en dan tot slot 1 blik  linzen en een handjevol peterselie toevoegen en het geheel nog een paar minuten doorwarmen. Klaar, opdienen met stukken Barra Gallega.