Pulpo a la feria

Pulpo_octopus2Pulpo_octopus

octopus tentakels
rode wijn
laurier
vastkokende aardappelen
olijfolie (La Masrojana)
pimentòn picante (El Aviòn)
flor de sal (Sal de Anaña)

Pulpo a la feria, of pulpo a la Gallega is een populair gerecht afkomstig uit Galicië.

Was de pulpo tentakels, zet een kookpan met veel rode wijn, water en laurierblad op. Kook hierin de tentakels tot ze zacht zijn, dit duurt zeker twee uur. Haal de tentakels uit de pan en houd ze warm.
Snijd wat geschilde aardappelen in dikke plakken, kook deze halfgaar en bak ze vervolgens zacht in wat olijfolie totdat ze gaar zijn en een licht korstje hebben.
Snijd de pulpo in dikke schijven. Leg de aardappelen verspreid op een houten plank met daar bovenop de tentakels. Besprenkel met olijfolie en flink wat gerookte pimentón en strooi er tot slot wat flor de sal over.

EL_AVION_pimenton_picante_retro MASROJANA_arbequina_olijfolie