Paella Valenciana

Een lekker recept op basis van de bouillons van Aneto en de paellarijst van Arroz Tómas:

1.PAELLA VALENCIANA.
Nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 250 gram Arroz Tomas Bomba- of paellarijst
  • 1 liter Caldo Valenciana van Aneto
  • een scheut olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 drumsticks en kippendijen
  • 8 gambas
  • 200 gram snijbonen en een handvol doperwten
  • 1 citroen
  • el Avión Pimentón naar smaak
  • een paellapan met een diameter van 30 cm.

1. Wrijf de kip in met wat zout en bak in de paellapan gaar in de olie, haal uit de pan en zet apart. Bak vervolgens de gambas en zet ook apart.
2. Fruit de gesnipperde ui zacht.
3. Snijd de snijbonen in stukjes en roer door de uitjes, naar smaak wat El Avión pimentón toevoegen.
4. Verwarm de Aneto caldo (bouillon) in een andere pan.
5. Voeg de rijst toe aan de uitjes en snijbonen en meng het geheel.
6. Voeg de bouillon toe en laat even flink koken.
7. Zet het vuur laag en dek af met aluminiumfolie, en dan niet meer roeren! Gebruik een grote pit, bijvoorbeeld een wokpit.
8. Leg na 10 minuten de gambas, kip en erwtjes op de rijst en dek weer af.
9. Na nog eens 10 minuten is de bouillon geabsorbeerd en de rijst gaar, zet dan het vuur uit en dek weer af.
10. Laat nog 5 minuten rusten.
11. Garneer de paella met citroenparten.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA