Paella Mariscos

PAELLA MARISCOS
Nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 250 gram Arroz Tómas Bomba- of paellarijst
  • 1 liter Caldo para pescado y marisco van Aneto
  • een scheut olijfolie
  • 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 8 inktvisjes met tentakels en 8 gambas
  • 20 kokkels en 8 scheermessen
  • een handvol doperwten
  • 1 citroen
  • enkele draadjes El Avión saffraan naar smaak
  • een paellapan met een diameter van 30cm.

ANETO_paella_vis SANTO_TOMAS_paella_rijst EL_AVION_saffraan2

1. Bak de schoongemaakte inktvisjes in de paellapan gaar in de olijfolie, haal uit de pan en zet apart. Doe hetzelfde met de gambas.
2. Fruit de gesnipperde ui en gehakte knoflook zacht.
3. Was de kokkels en scheermessen goed en zet apart.
4. Verwarm ondertussen de Aneto bouillon in een andere pan.
5. Voeg de rijst toe aan de uitjes en knoflook en meng het geheel.
6. Voeg de bouillon toe en El Avión saffraan naar smaak, en laat even flink koken.
7. Zet het vuur laag en dek af met aluminiumfolie, en dan niet meer roeren! Gebruik een grote pit, bijvoorbeeld een wokpit.
8. Leg na 10 minuten, als de rijst bijna gaar is en de bouillon grotendeels geabsorbeerd, de inktvis, gambas, scheermessen, kokkels en de doperwten op de rijst en dek weer af.
9. Na nog eens 10 minuten is de bouillon geabsorbeerd, de rijst gaar en alle schelpdieren gaar en warm. Afdekken en 5 minuten laten rusten.
10. Garneer met citroenparten en serveer eventueel met Feliubadaló allioli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA