Arroz Negro (zwarte paella) met inktvis

LIAP_ARROZ_NEGRO3 LIAP_ARROZ_NEGRO2 LIAP_ARROZNEGRO

ANETO_parroz_negroARROZ_BOMBA_paellarijst

Voor het maken van een paella zijn twee dingen écht belangrijk: de rijst en de bouillon. De beste paellarijst is Bomba, deze absorbeert de bouillon goed en blijft een goede ‘bite’ houden, maar een gewone D.O. paellarijst is ook zeker goed.
Het zelf maken van een bouillon is natuurlijk het beste, maar die van ANETO zijn minstens even goed. Dit zijn fantastische kant-en-klare bouillons van een hoge kwaliteit. Ze hebben alle smaak in zich die nodig is om een heerlijke paella te maken, en in deze variant zit de inktvisinkt die nodig is voor een arroz negro (zwarte paella).

Benodigdheden voor 2/3 personen:
1 liter ANETO caldo arroz negro
250 gram Bomba rijst
1 scheut witte wijn
1 ui
1 kleine venkel
2 middelgrote pijlinktvissen
peterselie
allioli

1. maak de pijlinktvis schoon, snij in stukjes en laat de tentakels heel, en bak in een paellapan met diameter van 25 cm
2. verwarm ondertussen de bouillon
3. snij de ui en venkel fijn, voeg toe en bak twee minuten mee
4. voeg de rijst toe, roer goed door en blus af met een scheut witte wijn
5. voeg de bouillon in één keer toe, verdeel alles gelijkmatig over de paellapan
6. zet het vuur een aantal minuten hoog en temper het dan, dek af met aluminiumfolie
7. na een kwartier moet de rijst bijna gaar zijn en de bouillon geabsorbeerd, zet het vuur uit en laat de rijst nog vijf minuten rusten tot deze gaar is
8. strooi er wat gehakte peterselie over en serveer met allioli.

 

IMG_2826